Καταφύγιο στο καφέ “Λίθος”

Καταφύγιο στο καφέ “Λίθος”

Η δυνατή βροχή μας ανάγκασε να βρούμε καταφύγιο στο καφέ “Λίθος” δίπλα στην κεντρική πλατεία του χωριού. Καθώς η μπόρα κράτησε δυο ίσαμε 3 ώρες τρώγαμε ασταμάτητα τυρόπιτες, που ήταν χειροποίητες και πεντανόστιμες.Η δυνατή βροχή μας ανάγκασε να βρούμε καταφύγιο στο καφέ “Λίθος” δίπλα στην κεντρική πλατεία του χωριού. Καθώς η μπόρα κράτησε δυο ίσαμε 3 ώρες τρώγαμε ασταμάτητα τυρόπιτες, που ήταν χειροποίητες και πεντανόστιμες. Το καφέ, οι γεύσεις, η ζεστή ατμόσφαιρα και η οικογενειακή θαλπωρή μου έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες στο νου για χρόνια.

Η ταβέρνα Λίθος- Στου Τάκη στο Δίλοφο

Τι μπορεί να απογειώσει μια εκπληκτική διαμονή σε ένα παραμυθένιο χωριό; Μα φυσικά μια ταβέρνα με νόστιμα εδέσματα και έναν ιδιοκτήτη με αγάπη και μεράκι για αυτό που κάνει. Ο Λίθος στο εσωτερικό του ήταν ακριβώς όπως τον θυμόμουν. Με χαρά και συγκίνηση τον ανακαλύψαμε μαζί πια τα δυο Ζούδια. Εκπληκτικό ήταν ότι για μια ακόμα φορά, την στιγμή της επίσκεψής μας στον Λίθο, είχε πιάσει δυνατή καλοκαιρινή μπόρα!

Το μόνο που φαίνεται να άλλαξε είναι ο τωρινός ιδιοκτήτης του, που το παρέλαβε σε μια μάλλον κακή κατάσταση και κατάφερε να του δώσει ξανά χαρακτήρα.

Η αυθεντική ηπειρώτικη κουζίνα με τις χειροποίητες πίτες είναι πόλος έλξης των επισκεπτών σε όλο το Ζαγόρι.

Πηγή: zoudia.gr