
16 Ιαν Το ψωμί του Τάκη στο Δίλοφο
Από δημοσίευση τού alleycraft.
Ήτανε Νοέμβριος του 2014 και με εκδρομική διάθεση αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια, κι έτσι στη τύχη επιλέξαμε το κεντρικό Ζαγόρι και πιο συγκεκριμένα το χωριό Δίλοφο. Παρκάρουμε έξω από το χωριό και περπατάμε ένα λιθόστρωτο δρομάκι και συναντάμε ένα πέτρινο σπιτάκι με την επιγραφή Λίθος. Ανεβαίνουμε τα σκαλιά, καθόμαστε δίπλα στο τζάκι. Μας παίρνουνε παραγγελία και αρχίζουνε τα θαύματα!!!! Μαζί με την πιο νόστιμη παντζαροσαλάτα με ψητό μανούρι που έχω φάει ως σήμερα, το γαλοτύρι, και τους γίγαντες φούρνου με χόρτα, έρχεται και το ψωμί και γουρλώνουν τα μάτια μου!!! Όταν μας έφεραν τα κυρίως, μια τηγανιά όνειρο και ένα συκώτι λουκούμι, δεν άντεξα και ρώτησα για το ψωμί και μου λένε ότι είναι χειροποίητο. Λίγο αργότερα έρχεται δίπλα στο τζάκι ο μάγειρας, ο Τάκης, φιλικότατος και πιάνουμε κουβέντα. Του δίνω συγχαρητήρια για το φαγητό και δεν ξέρω που βρήκα τόόόσο θάρρος (μπορεί και θράσος) και του ζητάω την συνταγή για το ψωμί. Δεν είναι μόνο ότι μου είχε δώσει τότε αυτή την καταπληκτική συνταγή, αλλά μου έδωσε και τις ευλογίες του να την μοιραστώ σήμερα μαζί σας και γι αυτό δεν έχω λόγια να τον ευχαριστήσω. Χωρίς καμία υπερβολή, είναι η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για ψωμί που έχω δοκιμάσει. Ένα σας λέω δεν χρειάζεται καν ζύμωμα!!!
Στη δημοσίευση μπορείτε να διαβάσετε τη συνταγή για το ψωμί τού Τάκη όπως την κατέγραψε το alleycraftblog.